قهوه گانودرما از قارچ جان‌افزا یا قارچ ریشی با نام علمی Ganoderma_lucidum قارچی یک ‌ساله، بدست می آید. در برخی منابع با عنوان گیاه پادشاهان یا پادشاه گیاهان از آن نام می برند، قارچ گانودرما سابقه ای ۵۰۰۰ ساله دارد. نام های دیگر این قارچ؛ قارچ جان افزا و اکسیر جوانی است. نام محلی این قارچ در چین، لینگ زی؛ در ژاپن، ریشی و در کره، یونگ زهی می‌باشد.

قهوه گانودرما نوعی نوشیدنی به صورت پودر فوری است که حاوی پودر قهوه و عصاره قارچی به نام «گانودرما» است. قارچ گانودرما خواص درمانی دارد و به نام‌های «قارچ جان‌افزا»، «رِیشی» یا «لینگژی» هم شناخته می‌شود. در ساخت این قهوه از مواد دیگری مانند: شکر، مکمل قهوه و گیاهان دارویی هم بهره می‌برند. گفته می‌شود که این قهوه‌ی جذاب هم مفید است و هم علاوه‌بر مزایای زیادی که دارد در ترک و کم‌کردن قهوه‌ی مصرفی عادی به شما کمک می‌کند. یعنی دیگر قهوه عادی مصرف نمی‌کنید، اما انرژی‌ مورد نیاز از قهوه را، «گانودرما» در اختیارتان قرار می‌دهد. تبلیغات زیادی درباره‌ی مزایای این قهوه در رسانه‌ها مطرح می‌شود، اما هنوز هیچ‌ یک از پشتوانه‌ی علمی برخوردار نیستند. در تولید قهوه «گانودرما» از ترکیب دانه‌های قهوه تفت داده‌ شده و عصاره‌ی قارچ قرمز گانودرما استفاده می‌شود. این قهوه که در قرن‌های متمادی در چین مورد استفاده بوده، به داشتن مزایای فراوان هم شهرت داشته است.

در یکی دو سال اخیر اسم قارچ گانودرما و قهوه قارچ گانودرما برای درمان و پیشگیری از انواع بیماری‌ها از دیابت گرفته آنفولانزا و سرماخوردگی، کبد چرب، زگیل تناسلی، پیسی، سرطان و پسوریازیس و اگزما و … بر سر زبان‌ها افتاده است. اما قارچ گانودرما و قهوه قارچ گانودرما چیست؟ در واقع سابقه خوردن قارچ گانودرما به پنج هزار سال قبل برمی‌گردد و در طب سنتی چینی به قارچ جاودانگی شهرت داشت. گانودرما هم دو هزار سال پیش وارد دسته نوشیدنی‌های طب سنتی چینی شد. چینی‌ها معتقد بودند از نظر مواد مغذی آنقدر غنی است که عمر انسان را طولانی می‌کند. اما آیا واقعا قارچ گانودرما و فواید قهوه گانودرما واقعیت دارد و برای درمان بیماری‌ها واقعا گزینه مناسبی است؟ آیا می‌دانید  گانودرما چه عوارض منفی برای بدن ممکن است داشته باشند؟

 

خواص درمانی و سلامتی قهوه گانودرما که در حال حاضر به صورت کپسول و قرص هم در بازار ایران و جهان موجود است ریشه علمی دارد. برخی از این خواص عبارتند از بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش احساس خستگی مزمن و پیشگیری از سرطان. مطالعات صورت گرفته روی قهوه گانودرما نشان می‌دهد که نوشیدن این قهوه میزان افسردگی و اضطراب را هم کاهش می‌دهد.

با توجه به مقدار کم کافئین، گانودرما بعید است باعث بی خوابی شود و حتی طبق شواهد علمی سبب بهبود خواب و تسکین اضطراب هم می‌شود. علاوه بر این میزان اسیدیته این قهوه از قهوه معمولی کمتری است و به همین دلیل برای کسانی که با مشکلات گوارشی مانند زخم معده یا IBS مبتلا هستند گزینه‌ای ایده‌آل است. طریقه مصرف قهوه گانودرما که به صورت پودر قهوه و عصاره قارچ ری شی است به صورت محلول در مقداری آب است. یک فنجان از این نوشیدنی حدود نیمی از کافئین یک فنجان قهوه معمولی را دارد. بد نیست بدانید نوشیدن یک فنجان قهوه گانودرما ۶ برابر شیر کلسیم، ۳ برابر اسفناج آهن، ۷ برابر ماهی امگا سه، و ۷ برابر پرتقال ویتامین C دارد. قهوه گانودرما را در ایران از عطاری‌های معتبر، فروشگاه‌های معتبر خشکبار و مراکز فروش قهوه می‌توانید تهیه کنید. قارچ گانودرما را هم از فروشگاه‌های خشکبار و عطاری‌ها می‌توانید تهیه کنید.

 

چگونه قهوه گانودرما درست کنیم؟

خودتان در خانه قهوه گانودرما درست کنید:

گفته می شود بهترین حالتی که قارچ گانودرما بیشترین خواص خود را آزاد می کند با قهوه است. برای درست کردن قهوه گانودرما می توانید مراحل زیر را انجام دهید:

۱-یک قاشق چای خوری از پودر قارچ گانودرما و ۳۲ اونس آب در یک ظرف بریزید و اجازه دهید تا بجوشد.

۲- دما را کم کنید تا به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه جوشیده شود.

 

۳- به اندازه ۵-۱۰ قاشق غذاخوری دانه های قهوه را اضافه کنید و در فرنچ پرس (وسیله ای که جهت ساخت قهوه فرانسوی استفاده می شود). سپس مخلوط آب و پودر قارچ را به آن اضافه کنید و اازه دهید به مدت ۴ دقیقه در مایع بماند.

 

۴- سپس مخلوط را به ظرف بازگردانید و دمای متوسطی به آن بدهید. می توانید یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و یا برخی از کره ها و یا در بهترین حالت خامه و یا شیر بادام هم به صورت اختیاری به مخلوط اضافه کنید.

۵- با استفاده از یک مخلوط کن مواد را با هم مخلوط کنید؛ قهوه گانودرما آماده است.

 

راجع به مضرات این ماده هم اطلاعات چندانی فعلا در دست نیست. اما امکان بروز عوارضی نظیر: خشکی بینی، گلو و حالت تهوع با مصرف آن وجود دارد. اگر مایل هستید که قهوه «گانودرما» را امتحان کنید، به‌ویژه اگر قرص فشار خون، داروی ضدانعقاد خون، داروی ضدپلاکت مصرف می‌کنید یا تحت درمان سرطان هستید، حتما با پزشک خود درباره‌ی عوارض قهوه گانودرما صحبت کنید.

یادتان باشد که مصرف کافئین زیاد باعث افزایش ضربان قلب و به‌هم‌ریختن نظم خواب می‌شود. ضمن اینکه معده را اذیت می‌کند و موجب برخی اختلالات روانی مانند ایجاد اضطراب هم می‌شود. گزارش‌های زیادی از ابتلای افراد به هپاتیت بعد از مصرف محصولات گاندورما ارائه شده است. یکی از این محصولات عصاره‌ی قارچ گاندورما و قارچ بادامی بوده است. محصول دیگری که باعث بروز هپاتیت شده بود، پودر قارچ گاندورما یا لینگژی بوده است. این پودر هم موجب ابتلا به نوعی خطرناک و کشنده از هپاتیت است.

گزارش‌های دیگری هم وجود دارد که براساس آنها، در مصرف این قارچ باید دقت فراوانی به کار گرفته شود، زیرا امکان مسمویت با آن وجود دارد. از همه‌ی اینها گذشته، مکمل‌های رژیمی و گیاهی از سوی سازمان جهانی غذا و دارو مورد تأیید نیستند و مصرف آنها توصیه نمی‌شود؛ زیرا آزمایش‌هایی که روی داروهای شیمیایی انجام می‌گیرد روی این مواد انجام نمی‌شود. در بعضی موارد هم در محصولاتی که با این قارچ تولید می‌شود، موادی به کار می‌رود که روی برچسب آنها عنوان نشده و همین باعث بروز عوارض جانبی مختلف می‌شود.


منبع 1

منبع 2


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

✔ درآرزوی فردا... آهنگ گلچین اهل سنت و جماعت (عکس) عشق ولایت Surgical gown suppliers TAROM STUDENT CLUB مرجع مقالات تخصصی طراحی اپلیکیشن Nicole باپیک محصولات افزایش و خدمات اینستاگرام