همانطوریکه میدانیم پرتقال یکی از قدیمی ترین و پرمصرف ترین مرکبات است که بشر از آن تا کنون استفاده کرده است و خواص پرتقال بخصوص در تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مفید است .ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است که پرتقال منبع این ویتامین محسوب می شود.
حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است .پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است. پرتقال سرشار از ویتامین های B,C دارای آهن ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم و مس است.
تا پیش از پانزده سالگی، سرطان خون بیش از هر سرطان دیگری در کودکان رواج دارد. پژوهشگران دریافته اند کودکانی که تا دو سالگی در هفته 4 تا 6 بار پرتقال(یاآب آن)را می خورند میزان ابتلای آنان به سرطان خون در چهارده سالگی تا نصف کاهش می یابد. در شیر و یا غذای آردی آن ها یک تا سه قاشق کوچک قهوه خوری آب پرتقال اضافه کنیم تا آن ها را در مقابل ویتامین c بیمه کند و از ابتلا به بیماری اسکوربیت و راشیتیسم جلوگیری کند.
واقعیتهای جالب دربارهی پرتقال:
– پرتقال بزرگترین برداشت محصول مرکبات در جهان است.
– برزیل بیش از هر کشور دیگری پرتقال تولید میکند.
– هر ساله حدود ۲۵ میلیارد پرتقال در امریکا رشد میکند.
– فلوریدا حدود ۷۰ درصد از کل محصول پرتقال امریکا را تولید میکند و ۹۰ درصد از تولیدات آن برای تهیه آب میوه صرف میشود.
– پرتقال بعد از شکلات و وانیل سومین عطر و طعم محبوب در جهان است.
– پرتقال برای نخستین بار در جنوب شرف آسیا، شمال شرق هند و جنوب چین پرورش داده و برای نخستین بار در حدود ۲۵۰۰ قبل از میلاد مسیح در چین کشت شد.
– نخستین درختان پرتقال امریکا در ۱۵۱۳ توسط کاشف اسپانیایی خوآن پونس دو لئون در فلوریدا کاشته شدند.
پرتقال و سکته:
بر اساس گفتههای موسسه قلب در آمریکا، خوردن ترکیباتی که در مرکباتی همچون پرتقال و گریپ فروت یافت میشود میتواند خطر ابتلا به سکته را در ن کاهش دهد. افرادی که مقادیر زیادی از مرکبات را مصرف میکنند ۱۹ درصد کمتر از سایر افراد به سکته مبتلا میشوند.
خواص پرتقال برای فشار خون:
مصرف سدیم اندک برای کاهش فشار خون ضروری است. با اینحال افزایش مصرف پتاسیم میتواند به اندازه این موضوع مهم باشد. بر اساس نظرسنجیهای انجام شده، کمتر از ۲ درصد از بزرگسالان آمریکا ۴۷۰۰ میلی گرم از این ماده را که مورد نیاز است در روز مصرف میکنند. به خاطر داشته باشید که مصرف پتاسیم کافی باعث میشود خطر مرگ ناشی از هر شرایطی تا ۲۰ درصد کاهش یابد.
خواص پرتقال برای سرطان:
بر اساس مطالعهای که در مجله Epidemiology منتشر شده است، مصرف موز، پرتقال و آب پرتقال طبیعی در دو سال اول زندگی میتواند خطر توسعه سرطان خون را در کودکان کاهش دهد.
از آنجایی که پرتقال منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدان قوی ویتامین C. است میتواند به مبارزه با تشکیل رادیکالهای آزاد که باعث ایجاد سرطان میشوند کمک کند.
با اینکه مصرف ویتامین C. کافی به عنوان یک آنتی اکسیدان ضروری و بسیار مفید است، اما مقادیری که برای مقاصد درمانی برای سرطان مورد نیاز است فراتر از مصرف خوراکی آن خواهد بود. مصرف فیبر بالا از طریق میوهها و سبزیجات نیز میتواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.
پرتقال و سلامت قلب:
فیبر، پتاسیم و ویتامین C. موجود در پرتقال میتواند از سلامت کلی قلب محافظت کند. افزایش مصرف پتاسیم به همراه کاهش مصرف سدیم میتواند تغییر مهمی در زندگی باشد و همین امر موجب میشود خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در افراد کاهش یابد.
در یکی از مطالعات انجام شده مشخص شد افرادی که ۴۰۶۹ میلی گرم پتاسیم در روز مصرف کرده بودند ۴۹ درصد کمتر از سایر افراد به خاطر بیماری قلبی جان خود را از دست میدادند.
مصرف پتاسیم زیاد همچنین مرتبط با کاهش خطر ابتلا به سکته است و میتواند از حجم عضلات پشتیبانی کند، چگالی مواد معدنی در استخوانها را حفظ نماید و تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد.
موسسه مبارزه با بيماري سرطان آمريكا چندين سال پيش در اثر مطالعات زياد دريافت كه علت اينكه سرطان معده در آمريكا كمتر از نقاط ديگر است اين است كه مردم آمريكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف مي كنند . البته شايد علت آن وجود ويتامين C در پرتقال است .
1)دانشمندان سوئدي كشف كرده اندكه خوردن پرتقال ازسرطان لوزالمعده جلوگيري مي كند .
2)خوردن پرتقال كلسترول را پائين مي آورد .
3)پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است
4)اسانس پرتقال ضد عفونت هاي ميكربي است .
5)پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است .
6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سينه و ضد استفراغ است .
7)جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و كاهش درد مفيد است .
8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9)اسانس پرتقال را براي ضد عفوني كردن بكار مي برند .
10)پرتقال خون را تميز مي كند .
خواص پوست پرتقال
پوست پرتقال برای درمان آکنه و جوش سرسیاه صورت و همچنین جای جوش مفید می باشد
پوست پرتقال شوره سر را درمان می کند
پوست پرتقال یبوست را درمان کرده و برای بهبود سوزش سر دل و حالت تهوع و استفراغ مفید می باشد
پوست پرتقال برای درمان آسم مفید است
پوست پرتقال فشار خون شما را تنظیم می کند
پوست پرتقال برای درمان سردرد، اضطراب و افسردگی مفید می باشد
پوست پرتقال برای درمان بوی بد دهان مفید است
پوست نارنجی دارای محتوای فیبر بالایی است که باعث کاهش وزن می شود
آب پرتقال منبع غنی فلاوانون ها میباشد که باعث تقویت حافظه میشوند
آب پرتقال دارای مقادیر بالای ویتامین C بوده که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
آب پرتقال مقادیر بالایی فیبر دارد که به درمان یبوست کمک می کند
آب پرتقال حاوی اسید سیتریک و سیترات است که باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه می شود
آب پرتقال مقادیر بالایی پتاسیم دارد که باعث کاهش فشار خون می شود
محتوای فیبر آب پرتقال باعث کاهش کلسترول خون می شود
آب پرتقال به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و با افزایش تعداد گلبول های قرمز خون، باعث درمان کم خونی می شود
نوشیدن روزانه آب پرتقال و همچنین استفاده از آن به صورت موضعی، به درمان چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند و علاوه بر این لکه های پوستی را از بین می برد
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در پرتقال، خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان دهان، پوست، کولون و ریه را کاهش می دهد
درباره این سایت