واردات محصولات تراریخته در حالی از سوی سازمان غذا و دارو تأیید می‌شود که بسیاری کشورهای جهان از جمله اتحادیه اروپا تولید محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیک را کاملاً ممنوع کرده‌اند و اطمینانی از فاقد عوارض بودن مصرف این مواد غذایی توسط انسان ندارند؛ با این حال آنچه در برنامه ششم توسعه باعث تأمل است، تأکید برنامه‌ریزان دولتی برای به زیر کشت بردن یک میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی برای تولید محصولات دست‌کاری‌شده ژنتیکی است؛ محصولاتی که سلامتشان زودتر از تمام دنیا توسط مسئولان وزارت بهداشت تأیید شدند و چندی پیش ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و حریرچی، قائم‌مقام وزیر بهداشت صراحتاً سلامت محصولات دستکاری ژنتیک‌شده (تراریخته) را در کشور تأیید کردند!

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد که بیش از ۸۵ درصد روغن‌های سویا در ایران تراریخته هستند و ۹۰ درصد کشورهای دنیا نیز از محصولات تراریخته استفاده می‌کنند.

 

امیرهوشنگ بیرشک با بیان اینکه روغن سویا، آفتابگردان، پالم و کا بیشترین روغن‌های نباتی مصرفی در ایران هستند، گفت: روغن‌ سویا تنها روغن تراریخته است که از مبادی جنوبی وارد ایران می‌شود و روغن‌های پالم، آفتابگردان و کا روغن‌هایی هستند که تراریخته نبوده و به جز پالم، باقی روغن‌ها از مبادی شمالی کشور وارد می‌شوند.

تنها ۲ درصد کل سطح زیر کشت محصولات کشاورزی جهان، به روش اصلاح ژنتیکی است و ۳۳  درصد آن به محصولاتی که دارای صفات چندگانه هستند، اختصاص دارد. گوجه فرنگی، از اولین محصولات تراریخته (Transgenesis)   است که وارد بازار شده است. اکثر ذرت کشور، تراریخته و تقریبا اکثر پنبه تجاری جهان، به این روش تولید می شود. این محصولات، طبق اعلام دبیر شورای می مرجع ملی ایمنی زیستی، هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارد اما طبق گفته کارشناسان، فناوری هراسی و فرهنگ ضعیف، سبب شده تا مردم، درک درستی از فواید این محصولات عصر مدرن با وجود قانون ایمی زیستی کشور که مصوب مجلس شورای اسلامی است، نداشته باشند. همه این کالا ها، عنوان «تغییر ژنتیکی یافته» دارند.

 

۲۴ کشور دنیا، تولید کننده این محصولات و ۱۹۶ کشور جهان، مصرف کننده آن هستند.  طبق ماده ۳۱ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور، کلیه محصولات اصلاح ژنتیک یافته، باید برچسب سازمان غذا و دارو داشته باشند. ۱۰ آزمایشگاه وزارت بهداشت و جهادکشاورزی، طبق بالاترین سطح استانداردهای جهانی، به نمونه برداری گسترده از محصولات تراریخته و صدور مجوز ترخیص محصولات از گمرک، مشغول به فعالیت هستند و رصد ایمنی غذایی مردم را در راستای پدافند غیرعامل، عهده دارند.

در ایران سالهاست که محصولات تراریخته یکه تازی می کنند و بسیاری از بذرهای وارداتی تراریخته هستند. اوضاع طوری شده که اگر شما به عطاری سر کوچه تان مراجعه کنید خواهید دید بخش عمده ای از بذرهایی که به فروش می رسانند تراریخته هستند. برخی رسما برچسب GMO یا تغییر ژنتیک یافته” را دارند و برخی برچسب هم ندارند.به فروشگاهها هم که سر بزنید و به برچسب محصولات خوراکی دقت کنید می بینید در بسیاری از آنها به صراحت نوشته شده تغییر ژنتیک یافته”. یادم نمی رود روزی، جهت کنجکاوی تمام سُس های سوپری محل را بررسی کردم و دیدم تقریبا همه آنها از نشاسته (تغییر ژنتیک یافته) استفاده کرده اند! یعنی سس ما هم تراریخته است.حدود ده روز قبل هم در فروشگاه محل، تمام برندهای روغن مایع را نگاه کردم و دیدم همگی از بذرهای #تغییر_ژنتیک_یافته تهیه شده اند. به فروشگاه زنجیره ای رفاه رفتم و در روغنهای مایع دقت کردم باز هم در عین شگفتی دیدم به جز روغن فامیلا که چیزی در برچسب آن قید نشده، بقیه به صراحت نوشته اند روغن تراریخته! روغنهای لادن، بهار، آفتاب و رعنا برچسب تراریخته داشتند.

کافی است سری به بازار فروش مواد غذایی و فروشگاه‌های سطح شهر بزنید تا متوجه شوید روغن‌های توزیع‌شده در بازار، اکثراً و بنا به قولی، همگی از مواد اولیه تراریخته تولید شده‌اند! این خوشبینانه‌ترین حالتی است که می‌توان برای محصولات کشاورزی و مواد غذایی متصور بود و امیدوار بود که هیچ محصول تراریخته‌ای غیر از روغن‌ها در سبد غذایی ایرانیان جای‌گذاری نشده باشد.


منبع


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : تراریخته ,محصولات ,روغن ,برچسب ,ژنتیک ,کشور ,محصولات تراریخته ,تراریخته هستند ,مواد غذایی ,وزارت بهداشت ,صراحت نوشته ,تغییر ژنتیک یافته ,تغییر ژنتیک یافته” ,تولید محصولات دست‌کاری‌شده
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

CRM Wordpress کهکشان آبی ثبت شرکت HASHTM04 Brooke ویستا نقاشی بهترين مراکز فروشگاهي